Кой е Осмият стълб? Следователи, прокурори, съдии и полицаи на месечна

...
Кой е Осмият стълб? Следователи, прокурори, съдии и полицаи на месечна
Коментари Харесай

Любена Павлова: Съдии, прокурори, следователи, полицаи бяха на заплата при Петьо Еврото

Кой е " Осмият дирек "? Следователи, прокурори, съдии и служители на реда на месечна заплата при " Осемте джуджета ".

" Единственият ресторант, в който отиваш да получаваш пари, а не да даваш. "  

Това споделя Любена Павлова - Петрова във втората част на изявлението си пред Антикорупционния фонд. Павлова е председател на съдружие “План Б ” и някогашна брачна половинка на Петьо Петров, по-известен като Еврото, юрист и някогашен началник на столичното разследване. Тя е и едно от главните лица в следствието за “Осемте джуджета ”, която АКФ разгласява в няколко елементи преди три години.

Павлова показва още веднъж двама съществени магистрати като " контрагенти " на Петьо Петров – Борислав Сарафов, заместител на основния прокурор и шеф на Националната следствена работа, както и Емилия Русинова, заместител апелативен прокурор на София. 

И настоящи, и предходни членове на Висшия правосъден съвет са ходили в ресторанта " Осемте джуджета ", удостоверява тя. " Колко от тях са били снимани и записвани? Всичките ", прецизира.

Талантът на Петьо Петров е " да направи от нищо-нещо " -  в смисъл случаи, в които се взема решение и се отваря дело, правосъдно произвеждане.... " Да, и то литературно изпипано ", удостоверява Павлова.

" Никой не е удовлетворен, когато би трябвало да дава пари, а при него не беше на ниска цена ", прибавя линии към " комерсиалните " умения на някогашния си брачен партньор.
На " заплата "
По думите ѝ не са клюки, че избрани хора в правосъдната система са били на " заплати ". 

- Т. е. са били на заплата и към страната, и към господин Петров, в случай че може по този начин да го формулираме?, пита един от интервюиращите Андрей Янкулов от АКФ.

 - Вярно е. Да, не са единствено клюки.

- Колко беше една такава заплата?

- На някои се даваше по две (хиляди). На други по пет, на трети по 10, двайсет. За валутата - българи сме.

- И следователи, и прокурори, и съдии?

- Да. Имаше и служители на реда, които вземаха пари.

На въпрос: " Колко коства един магистрат? " дава отговор отново с въпрос: " А какъв брой коства един човек? Всеки има цена. Вие, аз сигурно... "
За Пеевски - ни чула, ни видяла
Тя отхвърля да познава депутата от Движение за права и свободи, глобен по " Магнитски ", Делян Пеевски. На уточняващо запитване, че въпреки всичко са били съседи на  “Панорамен път ” в квартал Бояна, споделя:

" Това е един замърсен, прашен път. Не си махаме със съседите през улицата. Много хора живеят наоколо. Президентът, някогашният министър председател... ".

Било единствено съвпадане.

Работят ли Пеевски и Петров дружно?

" Не мога да ви кажа. Какво биха могли да работят дружно? ", дава отговор тук Павлова.

Още от размислите ѝ по този въпрос:

" Много е комфортно да наречеш някого нещо. Да му сложиш един тризъбец, рога и опашка ".
За Сарафов и връзката му с Еврото
" Аз, Петьо Петров, Боби Сарафов, брачната половинка му и Емил Петров, който брат на Петьо и ни е кум. Дружеска среща, другарска, макар че въпросът е бил работен сигурно ", спомня си тя за снимки от " Осемте джуджета ", на които се виждат близки връзки сред Сарафов и Петров.

- Очевидно господин Сарафов е бил доста значима част от това, което се е случвало в тази мрежа на въздействие, отбелязва Николай Стайков от АКФ. И желае детайлности за ролята на шефа на Следствието.

- Не знаете, че бяхме близки фамилни другари, че доста пъти е бил проводник на ползите на господин Петров - дали персонални, дали финансови...Заедно ходихме до " Делта хил " да си избираме къщи..., изброява Павлова.

На друга, станала обществена, фотография е Емилия Русинова, за която Любена, споделя: " Тя също беше част посетител на ресторанта ".

" Можем да кажем, че е била част от мрежата...Беше от постоянните контрагенти. "
Само е чувала и чела по какъв начин се перат пари
За сдружението си " План Б ", известно главно с проведените митинг в поддръжка на основни прокурори, Павлова твърди, че било създадено, с цел да прави положително, да бори корупцията в правосъдната система. " Но станах известна с това, че съм подскачала пред Съдебната палата да пазя Сотир Цацаров ".

На въпрос има ли връзка сред предходния основен прокурор и след това началник на КПКОНПИ по някакъв метод с Петьо Петров, тя споделя: " Г-н Петров работеше под господин Цацаров в правосъдната система. "

Попитана дали изобщо познава Цацаров, изяснява, че го е срещала пред Съдебната палата. " Това е документирано, имам хубава фотография с него ".

Самата Павлова също била честна  и съзнателна данъкоплатка по нейните лични изказвания, бизнесът с жилища е чист и транспарантен, а тя единствено е чувала и чела по какъв начин се перат пари, " не съм го правила ". Но отхвърля, че това да става през недвижими парцели е комфортен метод.

" Не изпират пари, тогава би трябвало да доказваш пари ", твърди тя.
" Не всичко би трябвало да стане очевидно в този момент "
По едно време в течение на изявлението Любена Павлова афишира многозначително:

" Не всичко прикрито би трябвало да става очевидно. Или най-малко не в този момент. За всяко нещо си има време ".



Като гражданска организация АКФ подхожда сериозно към всяко едно самостоятелно изказване в границите на „ Осемте джуджета “, защото няма средствата да верифицира напълно тяхната меродавност.

Въпреки това, публикуваме това изявление, защото казаното в него дава задоволително значими данни за престъпна мрежа, която в продължение на години е упражнявала непозволено въздействие в правосъдната система. Вярваме, че изявлението ще способства за разкриването на обективната истина, която обаче може да бъде открита единствено в едно всеобхватно и задълбочено институционално следствие, вършат уточнението от Антикорупционния фонд.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР